Gram już trochę czasu w Światowidzie i jak zwykle są problemy z główna płyta. Zamiast tej śmiesznej ochrony można by było przeznaczyć kasę na to by juniorzy tez grali na głównej płycie
To nie jest zupełnie kwestia kasy tylko pewnych ustaleń na linii klub-miasto. Poruszaliśmy ten temat już kilka razy. Moim zdaniem juniorzy powinni na niej grać chyba że pogoda ewidentnie na to nie pozwala. Po to ona jest żeby na niej grać. Mam nadzieję że już niedługo rozpoczną się prace nad powstaniem euroboiska więc będzie wreszcie miejsce na którym będzie można grać bez względu na panujące warunki.
no rozmumiem jak jest duze bloto ale powiedz mi po co jest ta ochrona i tak nie ma nic groznego na tych meczach dla mnie to jest wyrzucenie kasy w bloto
Zacznę od tego że zatrudnienie ochrony to wymóg konieczny do rozgrywania meczów już praktycznie w każdej lidze - teraz tych ochroniarzy jest kilku ale gdybyśmy grali z jakimś rywalem za którego kibicami nie przepadamy byłoby ich kilkunastu i więcej. Wszystko to reguluje ustawa o imprezach masowych a jak wiadomo są nimi mecze piłkarskie. Ochrona czy potrzebna czy nie być musi i koniec.
Czy jest potrzebna - osobiście wydaje mi się że dobrze że jest a dlaczego to wypunktuję:
- żaden leśny dziadek/kumpel drugiego leśnego dziadka co sprzedaje bilety nie wejdzie bez biletu i nie zrzuci odpowiedzialności na kibiców z młyna (był to poważny problem w poprzednich sezonach a wpływy z biletów pokryją ochronę więc bilans i tak jest na plus)
- żaden imbecyl nie wejdzie z butelką którą później może zechcieć rzucić w kogokolwiek
- nikt nie wejdzie z alkoholem i nie trzeba go będzie znosić z trybun po meczu
- żaden pijany ćwok nie przekroczy bramy i nie będzie wyzywał sędziów, piłkarzy, przyjezdnych czy kogokolwiek innego
- w przypadku meczów z takimi ekipami jak np. Sparta Węgorzyno ryzyko konfrontacji będzie mniejsze i oto chodzi bo stadion jest od rozgrywania meczów a nie bójek
Minusy też oczywiście są bo niestety ludzie z ochrony to często przypadkowi osobnicy którzy zakładając mundur/uniform jakby rosną i wydaje im się że są przedstawicielami władzy. Miejmy nadzieję że w Łobzie nie będzie z nimi problemów a moje rady są takie:
- nie kłócić się z nimi bo mogą mieć rację/głupszemu się ustępuje
- dla lepszego samopoczucia wbić sobie w głowę że są po to aby zapewnić nam bezpieczeństwo - autosugestia czyni cuda
- piwo najlepiej wypić po meczu (można nawet na stadionie, za budynkiem klubowym, z piłkarzami w dobrej atmosferze, przy ognisku)