Jakiś czas temu wpadł mi do głowy pomysł, żeby nakręcić film o Światowidzie. Jeżeli taka Kluczevia Stargard ma swój film, to czemu nie Światowid. Mniej więcej wymyśliłem, jak to by miało wyglądać i oczywiście po Waszych uwagach/sugestiach/pomysłach można by zacząć kręcić "pod" ten scenariusz. Nie trzeba by było całych meczy nagrywać, tylko wybrane elementy. Później ładnie to graficznie poskładać, dodać muzykę i porobić wywiady np. z Beliną, którymś z oldboji, Krystkiem, Sado, Samalem, z którymś z Nygusów czy z yyy.. Filipem i je powklejać w to wszystko. Na początek potrzebny jest ktoś, najlepiej jak najwięcej osób, które mogłyby pomóc i najważniejsze, ktoś z w miarę ogarniętą kamerą, kto by kamerował. Jakby już ten projekt wystartował i temat był nagłośniony, to myślę, że nawet można by się postarać o jakichś sponsorów czy pomoc np.burmistrza, ale trzeba najpierw zacząć... Co myślicie? Jakieś pomysły? Chętni?
Szkoda, że zero odzewu, bo temat nie jest całkiem science fiction ale idzie się do tego przyzwyczaić. a film o Kluczevii tak wygląda http://www.youtub...m4TaTH8iFk
Znalazłem fragmenty z dwóch tworzonych właśnie filmów, jeden o Pogoni, drogi o Ruch.
Po obejrzeniu tych materiałów, myślę że grzechem byłoby chociaż nie spróbować coś zmontować. Naprawdę fajną rzecz można stworzyć, później ładnie na płytki to ponagrywać w ładnych pudełkach z okładką nawet porozdawać, czy za symboliczną cenę posprzedawać. Byłoby dla następnych pokoleń. CHOCIAŻ KURWA NAPISZCIE CO O TYM SĄDZICIE JEŻELI SIĘ TYLE NAPRODUKOWAŁEM PISZĄC TO!